Dissabte, 26 de gener de 2013
El primer dinar de l'any! Cuinarem a partir de les 11h i dinarem a les 14.30h.
Fotos del dinar del 15 de desembre de 2012 al Mercat de l'Intercanvi. Plaça del Diamant.
dijous, 24 de gener del 2013
diumenge, 9 de desembre del 2012
Propers dinars:
Dissabte 15 de desembre, a la plaça del Diamant. Veniu d'hora i participeu en el concurs 'Què cuinem avui?' Podreu proposar diferents menús amb els ingredients que aconseguirem per aquest dinar. Afineu la vostra imaginació culinària!
Dissabte 29 de desembre, a l'Ateneu Rosa de Foc, c/ Robí, 5, cantonada c/ Topazi. El nostre clàssic dinar del darrer dissabte de mes, el darrer de 2012.
Com sempre, esteu convidats a participar en l'elaboració del dinar, a partir de les 11 del matí, i si podeu aportar algun ingredient, serà molt benvingut.
diumenge, 28 d’octubre del 2012
divendres, 26 d’octubre del 2012
Propers dinars: 27 d'octubre i 24 de novembre de 2012
A partir d'aquest octubre farem dinars tots els darrers
dissabtes de cada mes.
Per tant, aquest dissabte 27 d'octubre dinarem a partir de les 14.30 hores. I, si podeu venir a ajudar a preparar el dinar, hi serem a partir de les 11.
El dinar següent serà el 24 de novembre.
Com sempre, si teniu oportunitat de portar oli, arròs, pasta, etc. serà molt benvingut!
Per tant, aquest dissabte 27 d'octubre dinarem a partir de les 14.30 hores. I, si podeu venir a ajudar a preparar el dinar, hi serem a partir de les 11.
El dinar següent serà el 24 de novembre.
Com sempre, si teniu oportunitat de portar oli, arròs, pasta, etc. serà molt benvingut!
dilluns, 16 de juliol del 2012
8 de juliol de 2012: Paella!
Crema de pastanaga com a entrant. |
Una becaineta abans de dinar? |
La platja va ser una duríssima competència i matinar un diumenge va ser complicat, però vençuda la son a la cuina vam convertir el moltíssim que havíem recollit en un dinar dominical ben complet: paella amb brou de rap, verdures, peix i pollastre, crema de pastanaga i un batut fresquet per postres que es van acabar aviat. N'hi va haver que van repetir!
dijous, 28 de juny del 2012
Instruccions d'ús
Instruccions d'ús
El menú és sorpresa,
depèn del que recollim cada dia. El més probable és que tinguem fruita i
verdures variades en diferents formats. La imaginació a la cuina!
El projecte
s'autogestiona amb els seus usuaris, que col·laboren en les tasques de
funcionament del menjador, en la mesura de les seves possibilitats. Què cal
perquè el menjador funcioni?
1. Recollida de
productes als mercats i comerços del barri; compra del que no s'obté (arròs,
pasta...);
2. Preparació i cuinat
dels aliments;
3. Muntar i parar les
taules;
4. Distribuir el menjar
i repartir els plats i les begudes. És imprescindible aprofitar-lo tot, de manera que, si les racions són massa grans, cal redistribuir-les;
5. Cadascú renta el seu
plat, els seus coberts i el seu got i, qui pot, ajuda a recollir i netejar la
resta d'estris, taules i cadires.
L’aigua és de franc,
com el plat. Qui en tingui possibilitat, pot fer una petita aportació
econòmica, posant-la a la caixeta. Aquests diners van destinats a finançar productes
que no es poden aconseguir amb la recollida, necessaris per a confeccionar els
menús, com ara oli, arròs, ous, etc.
També seran benvinguts
els excedents dels particulars que en vulguin aportar.
El projecte s'adreça a
tothom, es trobi o no en situació de necessitat, i que col·labori en el
funcionament del menjador en qualsevol de les parts del procés.
dimarts, 29 de maig del 2012
La nostra essència
EL PLAT de Gràcia
(Projecte Local d’Aliment Transformador)
Som una associació de veïns que hem creat un menjador popular per al
barri, sensibilitzats amb el malbaratament de la societat de consum, en
especial dels productes alimentaris que es llencen cada dia, en dramàtic
contrast amb la situació de necessitat en què es troben moltes persones, que
intenten recollir aquests excedents.
L’objectiu del projecte és aprofitar aquests excedents en bon estat per
a servir àpats al veïnat de Gràcia, en forma d’aliments cuinats, de forma
gratuïta, al local de l’associació.
El PLAT obté els excedents dels comerços del barri i les parades dels
mercats que voluntàriament col·laboren en el projecte.
L’esperit del PLAT és seguir una estructura autogestionada, crear un espai
d’intercanvi, socialment transformador, en què s’aprofitin els excedents
alimentaris en bon estat que, d’una altra manera acabarien a la brossa, perquè
qualsevol persona, independentment de la seva classe social o situació
econòmica, estarà convidada a exercir el seu dret a l’alimentació.
En aquest espai també es vol
complementar l’alimentació amb la sensibilització envers la cultura de consum
responsable, ecològic i la sobirania alimentària.
El PLAT s’organitza en assemblea i les decisions es prenen per consens,
amb el vot igualitari de tots els seus membres. S’autogestiona a través de
voluntaris i col·laboradors, veïns del barri, que hi contribueixen a títol
individual; alguns d’ells formen part d’associacions i cooperatives locals, i
tots hi participen desinteressadament.
Qualsevol persona que ho vulgui i ho necessiti pot venir a buscar el seu plat. S'agrairà que, qui pugui, col·labori amb una petita aportació, econòmica o en productes, per a la pervivència del projecte, ja que hi ha aliments que no aconseguim mitjançant la recollida d'excedents, com ara oli, arròs, etc.
L’organització funciona amb independència de les institucions, es vol
conservar el caràcter ciutadà del PLAT, que inclogui tothom. Aquest projecte es
coordina amb associacions i organitzacions ciutadanes del barri i es vol fomentar
la participació voluntària dels usuaris en la gestió del menjador.
El PLAT dóna la benvinguda a la participació de tota persona que tingui interès en el projecte, tant per dedicar-hi el seu temps com qualsevol establiment del barri que hi vulgui col·laborar.
El PLAT dóna la benvinguda a la participació de tota persona que tingui interès en el projecte, tant per dedicar-hi el seu temps com qualsevol establiment del barri que hi vulgui col·laborar.
Agenda d’El Plat
* Dijous 21 de juny: sopar que seguirà a la xerrada sobre les cooperatives d'habitatge, dins del cicle Primavera cooperativa. Xerrada, 19.30h. Sopar, 21.00h. Lloc: Ateneu Rosa de Foc, c/ Robí, 5.
http://bloc.roigcultura.cat/2012_04_01_archive.html
* Divendres 29 de juny: Kafeta de presentació del projecte. Cinefòrum: Taste the waste (El gust pel rebuig), de Valentin Thurn. Debat i sopar. 21.00h. Lloc: Ateneu Rosa de Foc, c/ Robí, 5.
Contacte:
elplatdegracia@gmail.com
Etiquetes de comentaris:
aliment,
àpat,
associació,
associacions,
barri,
consum responsable,
ecologia,
excedent,
Gràcia,
intercanvi,
local,
malbaratament,
menjador,
plat,
Rosa de Foc,
sobirania,
social,
transformació,
veïns
Ubicació:
Gràcia, 08006 Barcelona, Espanya
Subscriure's a:
Missatges (Atom)